Om mig

Jag är Kondora Landby, född 1956 och 2006 kom livet rejält  ikapp mig. Var  förut en person som alltid ställde upp för alla andra – utan att tänka på mig själv, gjorde karriär inom socionomyrket, stretade och strävade för allt jag inte nådde…och alltid trott på parollen ”Arbete är min ledstjärna”, mått fysiskt enormt dåligt med värk i leder och muskler mm.  Min själ påtalade vikten av vara ärlig mot mig själv och när jag inte förstod det utan körde på ännu mer – så slutade mitt minne fungera och kroppen satte totalt stopp för allt.  Jag blev långvarigt sjukskriven och gick in i en svår mörk utmattningsdepression. Under sjukskrivningstiden så började jag sakta växa andligt, jag började vakna upp som en ny människa och efter nio månader så började jag arbeta på annan plats under socialtjänsten.

050

Jag började förstå vitsen med att leva och började göra saker för min egen skull och gick många mediala kurser på Englagård utanför Hallsberg – kurser som blev ett uppvaknande i sig. Jag har förstått att allt jag sökt runt om mig, finns inom mig själv och det är också där alla svar finns. År 2010 gick jag en 6 dagars medial utbildning som heter Co-Creation och där och då kom jag i kontakt med den andegrupp  som skulle intressera mig för silversmidet   – ”Men jag är inte alls intresserad av silversmide” sa jag.  ”Nej inte än”, hörde jag som svar…

Andevärlden såg till att jag blev intresserad av silversmide och vintern 2012 började jag en kvällskurs vilket i hjärtat kändes helt rätt. Jag berättade för läraren att jag var så glad att hon startat kurs i silversmide då jag letat så länge.  – Men jag har haft kurser i flera år, svarade hon mig…. Näää du, svarade jag och log. -Det kan du väl inte haft då jag letat febrilt på nätet och ringt olika studieförbund…. Detta var alltså andevärldens verk -att jag inte var mogen för att börja med smide så därför såg de till att jag inte ”såg”  nån kurs alls. ”Allt har sin tid”.

Strax efteråt talade andevärlden om vilket företagsnamn jag skulle ha Silverlake Smycken (jag hade inte alls tänkt starta eget) . Jag bad andevärlden om ett andligt namn till mig själv och den 1 januari 2013,  så presenterade andevärlden mitt nya  förnamn och jag ändrade från Lena till Kondora på Skattemyndigheten och ”andarna” gjorde allt för att jag skulle förstå att jag skulle våga satsa på eget företag. Vänner sa mig att jag skulle satsa fullt ut  och jag jag bad Universum om allt jag skulle behöva till mitt företag och enormt mycket kom till mig, från arbetsbänkar och verktyg till rent silver….. och när jag förstod att det var allvar så bestämde jag mig. JAG VÅGAR, KAN OCH TÖRS!! Jag upp mig helt från min heltidstjänst och den 29/1 -14  blev firman registrerad. Jag är alltså inte silver eller guldsmed, endast gått kvällskurser. Det är ”learning by doing som gäller” och jag lovar att jag lär mig. Startskottet och känslan i själ och hjärta visade silvervägen – den raka och enda rätta.

Jag har sedan beslutet om att starta eget, fått en massa uppdrag inom smidet och jag bjuds ofta in till mässor. Jag känner in vad jag vill åka till och säger ofta nej. Änglar och andevärlden visar mig vart jag ska åka och inte.  Änglarna och min andegrupp har visat mig vilka priser jag ska hålla, gett mig olika privata smyckedesigner, hur jag ska göra reklam mm, så allt är otroligt härligt.

Varför mitt företag heter Kondora Design -Silverlake Smycken??  Jo jag klurade över det och sa till en väninna: -Undrar just varför andevärlden ville det skulle heta Silverlake Smycken…sen sa jag högt: JAAAA det är ju in -och utflöde i en sjö och DÄR kom alltså svaret från dem. FLÖDE=in och ut, debet och kredit, beställningar som ger pengar in och kunder får unika smycken de är ensamma om i hela världen. TOPPENTACK!!

Jag har äntligen hittat hem….som silverkonstnär.